Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА. 

За да може агресивните маймуни да бъдат държани под контрол, провинцията създаде полицейско звено за животните, които създават проблеми. Злонамерените бозайници са причина за безпокойство за гражданите от много време, но наскоро бе съобщено за изключително голям брой случаи на животни, които стават все по-агресивни и могат да наранят хора. 

Местни жители казаха пред медии, че хората биват атакувани внезапно на улицата и животните започват да късат и грабят всичко от тях. 

"Понякога крадат телефоните на учениците", каза шивач от Лопбури. "Бягам след тях, но не мога да направя нищо, защото маймуните се катерят по сградата за нула време", заяви още той. 


Полицаите, отговарящи за маймуните, следят за злонамерени бозайници от понеделник. Звеното е създадено по инструкции на ръководителя на местната полиция Апирак Ветканчана, съобщи днес в. "Банкок Пост", като се позова на властите. Полицаите разполагат и с оборудване, за да държат приматите под контрол.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Анелия Пенкова/БТА