Главната редакторка на Vogue Ана Уинтър откри традиционния годишен бал в музея "Метрополитън" в Ню Йорк, съобщиха световните информационни агенции. Тази година гала събитието бе тематично посветено на религията.

Вижте най-зашеметяващите рокли на Met Gala 2018 (СНИМКИ)
 
Уинтър, която бе сред водещите на модната проява, носеше бяла рокля на "Шанел" и колие с кръст, като бе придружена от дъщеря си Бий Шафър. Близо до тях бяха Джордж Клуни и съпругата му Амал.

В бала всяка година участват знаменитости от света на киното, телевизията, модата, спорта и музиката. Целта на гала събитието е да се съберат средства за музея "Метрополитън" в Ню Йорк.

Най-откачените рокли на Met Gala през годините (СНИМКИ)
 
То предхожда откриването на ежегодната изложба в Института за костюма към музея "Метрополитън", която тази година е посветена на връзката между модата и Римокатолическата църква.
За да финансира изложбата и съществуването на Института за костюма, Ана Уинтър организира ежегодния бал, който по своята пищност донякъде напомня церемонията за наградите Оскар.


19 екстравагантни визии от Met Gala, които влязоха в историята (СНИМКИ)
 
Митри, ореоли, ангелски криле, кръстове - редица знаменитости се осланяха на символи на католицизма за участието си в гала събитието.
 
Тази година водещи бяха Ана Уинтър, адвокатката Амал Клуни, дизайнерката Донатела Версаче и певицата Риана.
Както през 2015 г. и 2017 г., Риана отново фокусира вниманието върху себе си. Тя носеше къса рокля бюстие в комбинация с палто и митра на главата. Облеклото ѝ бе с украса от стотици перли и черни скъпоценни камъни.

111 красиви жени, 111 дръзки рокли и една луда нощ - Met Gala 2017(СНИМКИ)
 
Рапърката Карди Би носеше рокля с дълбоко деколте, която по украсата си напомняше тази на певицата от Барбадос.

Бременната Карди Би мина под ръка с дизайнера Джереми Скот по червения килим и бе заснета от присъствалите на събитието фотографи. Скот е проектирал роклята ѝ с дълъг шлейф за модна къща "Москино". Вместо митра, Карди Би носеше корона, символизираща ореол.
 
По подобие на Бионсе, която носеше нещо като ореол на главата си на церемонията за наградите Грами през 2017 г., актрисата Блейк Лайвли и певиците Соланж Ноулс и Мадона бяха предпочели същия аксесоар.

Кейти Пери и Лана Дел Рей пък бяха заложили на ангелски криле, докато облеклото на звездата от "Черната пантера" Чадуик Боузман напомняше църковно расо.

Грандиозният бал Met Gala е неизчерпаем източник на снимки на красиви звезди, бляскави тоалети и любопитни истории, вижте някои от тях:

Най-откачените рокли на Met Gala през годините (СНИМКИ)

Съблечените знаменитости на Met Gala 2017 (СНИМКИ)

111 красиви жени, 111 дръзки рокли и една луда нощ - Met Gala 2017(СНИМКИ)

Вижте и кои бяха най-зле облечените звезди на Met Gala 2017 според Daily Mail (СНИМКИ)

Най-чаровните звездни двойки на червения килим на Met Gala 2017 (СНИМКИ) 

Най-големите модни гафове на Met Gala 2016 (СНИМКИ)

СНИМКИ: Met Gala 2016 - модата в ерата на технологиите


Звезди и мода на грандиозния Met Gala 2014 в Ню Йорк (СНИМКИ)

Клеър Дейнс в роклята на Пепеляшка на Met Gala 2016

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА