Много хора по цял свят, в това число и българи, имат възможност да работят от дома си. А чат платформи и други специализирани услуги дават възможност и за видео разговори, с които да се провеждат срещи. Е, именно една такава среща стана повод за много смях по цял свят. Вижте в канала "Social Virals" във vbox7:

Лизе Окампо, която е политически директор на неправителствена организация в САЩ, подобно на много сънародници работи от своя дом. Заради естеството на работата ѝ обаче видео разговорите при нея са ежедневие. Последният такъв обаче стана световноизвестен.
 
 


Всичко се случва в понеделник сутринта, когато си включва камерата за пореден видео разговор с колегите си. Само че вместо да види себе си, вижда... картоф.
 

"Бях толкова объркана, защо бях картоф", чуди се тя. "От всички неща, които можех да бъда, защо точно картоф", смее се Лизе. По-късно се сетила, че всъщност е свалила филтри, но и до днес няма идея как точно са се появили по време на конферентния разговор.

 

По-неприятното било, че дори не разбрала как да спре въпросния филтър. Разбираемо, нейните колеги избухнали в смях, а разговорът по същество просто не се състоял.
 

Въпреки гафа, Лизе е щастлива, че дейността на нейната организация се популяризира. В НПО-то работят адвокати, борещи се за свобода, равенство, достъп до правозащита и демокрация.