През това лято хитът при женските прически ще бъдат кичурите в цветове с метален оттенък. Мъжете ще се придържат към класическите формули за оформяне на косата, но пък, ако искат да са в крак с модните тенденции, трябва да са небрежно брадясали, обясни Винченцо Джильо, член на екип на една от водещите италиански компании, която се намира в Милано, цитиран от БТА.

Най-актуалната тенденция при прическите през това лято ще бъде играта с цветовете, поясни Джильо. По думите му ще се акцентира върху контраста на топли и студени цветове. Идеята обаче е не да се редуват и да се стига до ефект зебра, а да се търси контраст между основата и отделни кичури. Дамите с къси коси трябва да залагат и на пластовете, обясни миланският коафьор.

Според него при по-дългите коси е добре да се разчита на по-простички прически, но да им се дава живот чрез цветовата гама. На мода се завръщат триумфално и пресите за коса - т. нар. вафлички обаче трябва да бъдат много ситни, а не с големи чупки.

При цветовете хитът ще са различните нюанси на розе и оранжево, допълни Джильо. Те обаче трябва задължително да са металик. По-смелите дами могат да експериментират и със синьо или зелено за кичурите си, но не е препоръчително да има повече от два цвята на косата. 

През това лято решихме да оставим мъжете на спокойствие, да не ги предизвикваме, коментира италианецът. По думите му силният пол трябва да залага на по-традиционни прически - вратът обръснат, а от горе по-дълга коса. Не е зле обаче в крайното излъчване на прическата да има и нотка агресия, допълва Джильо. По думите му през предстоящите месеци ще е много актуално представителите на силния пол да не се стараят чак толкова при бръсненето, а да са небрежно брадясали.



 
БТА