Колко са дивите лисици, които живеят на територията на Берлин е трудно да се каже. Предположенията варират от няколкостотин до няколко хиляди.
 

А и тази информация вече отдавна не впечатлява никого.

Лисица със страст към модата краде обувки в Берлин

Една от тези лисици, обаче, привлече вниманието на аудиторията, защото от началото на лятото започна активно да поддържа... свой акаунт в Инстаграм. Е, наистина, тези досадни задължения са поверени на 33-годишния ѝ приятел дизайнер от района на Кройцберг.
 

Самотната лисица от Бергманщрасе Бергманската лисица (@bergmannfuchs) ползва творчески псевдоним, заимстван от името на родната улица.
 

Тя позира търпеливо и с удоволствие пред камерата и има вече над 2 000 абоната.
 

Даже се превърна в герой от сюжет на сутрешна информационно-развлекателна програма по телевизия АРД. Сред последователите ѝ има цял отбор по хандбал - „Лисиците на Берлин“.

 

Градските лисици - експерти по оцеляване. Както подчертава агенция ДПА, чийто кореспондент „интервюира“ Бергманската лисица, тя оставя винаги без отговор въпросите, свързани с личния ѝ живот.

Семейство от девет лисици се засели в градинска барака в Саутхамптън (СНИМКИ)

Но пък разказва охотно за ежедневието си, като например отличното качество на органичните кокоши яйца, които хапва с удоволствие.
 

Не възразява и да пофилософства на различни житейски теми.
 

И напълно успешно би могла да изиграе ролята на Лисицата в екранизация на „Малкия принц“. Бергманската лисица е майстор по оцеляване в градска среда и може да се адаптира към променящите се условия така, както и нейните събратя.
 

Лисиците са способни да се грижат сами за себе си, затова експертите настоятелно припомнят на хората да не ги хранят, но и да не им пречат да си намират прехрана. 
БГНЕС