Бившият американски президент Бил Клинтън и авторът на бестселъри Джеймс Патерсън пишат заедно роман, предадоха световните агенции.
 
Творбата е озаглавена "Президентът изчезна" и ще бъде публикувана през юни 2018 г. съвместно от издателствата Алфред Кнопф и Литъл, Браун енд Ко. В сайта за електронни продажби Амазон книгата е представена като трилър с 400 страници и цената й е 30 долара.
 
Сътрудничеството с президента Клинтън е върхът в кариерата ми, сподели Патерсън. Той има зад гърба си над 100 творби, сред които и детски книги. Клинтън пък публикува автобиографичната книга "Моят живот", за която бе получил аванс от 15 милиона долара. Той призна, че да работи с Патерсън е било страхотно и че му е фен от дълго време.

Същевременно авторката на бестселъри Къртис Ситънфелд обяви, че пише нова книга, посветена на Хилари Клинтън, предаде АП.

 
Най-прочутите първи дами, които ще се помнят дълго (СНИМКИ)

Тя разказва историята на бившата първа дама, бивш държавен секретар и бивша кандидатка за президент от Демократическата партия на САЩ. Историята на Хилари обаче е разказана от един по-необичаен ъгъл, не като история на Хилари Клинтън, като история на Хилари Родам. Т.е. книгата разказва за живота на една Хилари, която изобщо не се омъжва за Бил Клинтън.
 


Ситънфелд вече е написала книга, вдъхновена от живота на Лора Буш и озаглавена "Американска съпруга".
 
Авторът на научно-фантастични романи Уилям Гибсън пък обяви, че пиша също роман за Хилари Клинтън, но в него той си представя, че тя е спечелила президентските избори.
БТА