DIVA Vocal - българката, която покори световния ефир
89512

Your browser doesn’t support HTML5 audio

DIVA Vocal - българката, която покори световния ефир

Your browser doesn’t support HTML5 audio

DIVA Vocal - българката, която покори световния ефир
  • DIVA Vocal - българката, която покори световния ефир
  • DIVA Vocal - българката, която покори световния ефир

Представяме ви историята на една българка, която може да се похвали с десетки участия в музикални проекти на различни DJ от родната и световната сцена. Невяна Цветкова е родена във Варна, но завършва висшето си образование в Лос Анджелис, САЩ. На клубната музикална сцена е известна като DIVA Vocal.

Невяна e момичето, което през 2013-а дебютира успешно в най-големия сайт за електронна музика в света. Тя е добре позната сред феновете на клубните ритми и е един от малкото съвременни български изпълнители, който може да се похвали с излъчвания в ефира на BBC и в предаванията на световноизвестния DJ Tiesto.

Преди няколко дни се появи новият трак на DIVA Vocal, носещ заглавието „Point of no return". Той е с участието на турския DJ Таркан.

Ти си много популярна и добре позната сред феновете на клубната музика и електронната - как се насочи към този тип музика и кога започна да се занимаваш с нея?



Насочих се към клубната музика по време на обучението си в Лос Анджелис, там завърших и там се запознах с електронната сцена. В клубовете, по партита - просто тя превзе сърцето ми и ще бъде моето влечение до гроб".

Пишеш текстовете си сама, но имат ли някаква лична историята?

Винаги! И съм сигурна, че всички филми, които гледаме, всички песни, които някой е творил - това всъщност е лично преживяване на твореца. Аз наскоро си казах и установих, че за мен песните ми са като една снимка на даден момент или емоция в живота ми и е хубаво, когато се обръщам и го преживявам отново. Или някой друг човек си намира в тази ситуация и усеща себе си, намира себе си в моя текст и се чувства по-малко сам".

В последната ти песен работиш с DJ Tarkan разкажи ми малко за него - как се свързахте, кога се запознахте?

С Таркан се запознахме през 2013-а и желанието ми да правим заедно песни се роди, след като чух един от неговите сетове. Много ми наподобяваше на тези песни и звуци, които съм чувала в Лос Анджелис. Затова и аз бях тази, която пожела да направи песен с него. Изпратих му демото, но реализацията на самия проект се случи две години по-късно, защото той беше много зает. А сега направихме "Point of no return" и даже снощи ми изпрати още едно, върху което иска да работим заедно".

Каква е историята на самото парче, какво пееш в текста?

Най-запомнящата се част на парчето е припевът, в който се пее „Save me, come in to my world to rescue" т.е. „Спаси ме, ела в моя свят, с теб се чувствам жива". Това всъщност бих оприличила към подвига на моето сърце и към подвига на повечето женски сърца, ако щеш. Как ние все очакваме някой да дойде, принцът на белия кон, да ни спаси, но пък в куплетите разказвам за това моята истина, която съм установила, че всъщност няма кой да дойде да ни спаси - а тези, които трябва да се спасим, сме самите ние. „You need to claim your destiny" всъщност означава, че трябва сами да затвърдим себе си и да следваме собствената си съдба. Тогава според мен се случват другите чудеса.

Вероятно заради сезона видеото е много лятно, има доста кадри под водата - чия беше тази идея?

„Идеята за подводните кадри беше на режисьора Кристиян Христов. Това беше негова мечта и желание да направим точно такива кадри. Аз като един голям боец реших, че ще приема предизвикателството и ще го направя. Той ми каза само, че трябва да си осигуря въже, тежести и спасител. В този момент увереността ми взе да слиза на заден план и страхът в самия ден на снимките беше толкова голям, че след това като разглеждах бекстейдж кадрите изглеждах като препарирана от страха си и си мислех за най-лошото. Снимахме в Слънчев бряг и Елените. Първо трябваше да направим близките кадри, за да не се развали грима и прическата под вода. През цялото време мислех времето, което ще прекарам под водата. Как точно щеше да стане не ми беше ясно, но когато стигнахме до този момент и започнах да се гмуркам се оказа, че достатъчно дълго мога да си задържам въздуха. Благодарение на това не се наложи да използваме тежести. Спасителят беше до мен и това беше най-хубавият момент от целия снимачен ден. Да усетя водата по кожата си, нашето прекрасно Черно море, топлината, просто да отмия тревогата и дори кадър след кадър, дубъл след дубъл аз все по-дълго оставах под вода и даже спасителят се плашеше и искаше да ме изкара по-рано.

Какво правиш през свободното си време? Ти си момиче от Варна, обичаш ли да плуваш?

Да, обичам да плувам. Прекарвам голяма част от ежедневието си в грижи за сина ми, който също е във видеото. Той изигра младата версия на DJ Таркан и двамата с Моника, която е дъщеря на най-добрата ми приятелка, се справиха чудесно с ролите, които имаха. Друга част от свободното си време прекарвам, разхождайки се сред природата (тя много ме вдъхновява) и пишейки нови и нови песни. Винаги съм залята с демота от цяла свят, гледам да обърна внимание на всяко едно и тези, които ме провокират по някакъв начин емоционално да мога да изразя себе си по още един начин и да се свържа с още един диджей.

Получаваш демота от цял свят? След като ни завладя, в края на лятото, с „Point of no return", какво може да очакваме зимата от теб?

Един нов проект, по който работя с легендата на електронната музика Еди Амадор от САЩ. Това ще бъде по-нестандартна песен - пак с хаус ритми, но и малко джаз звучене. Тя се развива много интересно и естествено не е нормалната структура куплет, припев, куплет, а е някаква прогресия от речитатив, лирични отклонения, ритмична част и за мен това е един шедьовър, който нямам търпение да се реализира. Друг проект, върху който работим от доста време с DJ DIASS, се казва „Sometimes" и трябва да излезе заедно с видео, но аз гледам да не бързам, да не пришпорвам своите песни. Обикновено ми отнема около 4-5 месеца да мога да сътворя дадена песен.

Засега се радваме на успех, така че висините тепърва предстоят и новите колаборации ги чакам с нетърпение....!