Ремонтът на трамвайното трасе на бул. "Цар Борис Трети" върви по график. Кметът на София Йорданка Фандъкова заедно със зам.-кмета Ангел Джоргов инспектираха ремонтните дейности в района на площад "Македония" и обясниха, че времето е малко непостоянно, но забавяния няма, защото всичко се извършва в срок.

Започна монтирането на релсите в участъка от площад "Македония" до Руски паметник. Този участък ще бъде превърнат в линеен парк с по-малко паркоместа, но с много зеленина и с пейки за отдих. 

"Целият участък в района на площад "Македония" ще се превърне в линеен парк, със зелени трамвайни линии и места за паркиране по проект на френско проектантско бюро. Обособяват се и три ленти за движение. През април следващата година трамваят от Съдебната палата до "Бъкстон" трябва да бъде пуснат и да започне работа в следващия участък от "Бъкстон" до "Княжево", информира Фандъкова.

"Трябваше да се съобразим с времето, но дейностите се движат в график. Всеки ден се взимат проби от всички възможни материали от основата, от бетона, за да се следи качеството. Материалите се изследват в няколко независими, акредитирани лаборатории", каза столичният кмет. 

Тя съобщи, че от следващата седмица се очаква да започне монтажът на релсите от болница "Пирогов" в посока ж.к. "Бъкстон". Изисквам да се работи с нужния брой хора, да бъде наситено с бригади. Навсякъде, където има фронт, да се работи, за да се гарантира спазването на срока", подчерта столичният кмет.

Кметът подчерта, че продължават усилията на Столичната община за подмяна на наземния транспорт. При тролеите напредъкът е най-голям. Очакваме до два дни в движение да бъдат пуснати и последните тролеи, за да може те изцяло да бъдат подменени. За трамваите тече процедура, но в момента има обжалвания. Кметът информира, че за линия номер 5 вече са закупени нови трамваи.
БТА