14-годишният Атанас Мишков, който вчера беше докаран от Разлог, остава в реанимацията на „Пирогов”. Екипът на неврохирургията се бори за живота му.

Спешният екип в „Пирогов” проведе редица прегледи и високоспециализирани изследвания, при които установи, че момчето има тежка контузия на главния мозък и мозъчния ствол, счупване на основата на черепа и оток на мозъка, съобщиха от здравното заведение.

Момче е в кома, след като греда на футболна врата падна върху него

Момчето пострада тежко вчера в час по физическо. Ученикът бил вратар при игра на футбол, когато напречната метална греда на вратата се стоварила върху главата му.

Причина за инцидента е липсваща „Г”-образна свръзка. Според свидетели съоръжението е било прикрепено със стоманени въжета, но те са били откраднати.



Опасността за живота на момчето е сериозна, съобщи вчера дежурният неврохирург в болницата д-р Сашо Атанасов, който е приел пострадалия Атанас Мишков.

„Детето е в крайно тежко общо състояние, в дълбока кома, със сериозна опасност за живота. Има тежка контузия на мозъка и на мозъчния ствол, двустранно счупване на основата на черепа и оток на мозъка” , каза докторът.

Регионалният инспекторат по образованието в Благоевград проверява обстоятелствата около тежкия инцидент с ученик в Разлог, съобщи БНТ. Проверката трябва да установи защо децата са били сами в училищния двор по време на инцидента и имало ли е предвидени обезопасителни въжета за вратата.

Източник: БГНЕС