Президентът Румен Радев и управляващите - това са два различни свята, каза социологът
Институционалната криза между „Дондуков 1“ и „Дондуков 2“ ще продължи, докато начело на двете администрации са Румен Радев и Бойко Борисов. Това коментира в интервю за Дарик социологът Кънчо Стойчев. Според него няма нищо страшно в поредните предсрочни избори и дори в политическа криза по примера на Италия.

Президентът отрече да има война между институциите
 
Кризата в отношенията между първите мъже в държавата ще продължи, прогнозира за Дарик социологът Кънчо Стойчев:
 
„Завинаги. Докато е това правителство и докато е този президент. Наивно е да мисля и не си го и помислям даже, че ей сега ще се прегърнат и разберат. Защо е така? Защото въпросът е принципен. Това са два различни свята. Президентът Румен Радев и управляващите - това са два различни свята. Там допирна точка не може да има. Затова този конфликт ще продължи. Представата за това какво е политика в тези два свята е различен“, каза той.

Управляващите поискаха среща с президента по казуса с Младен Маринов, той отказа
 
А политически сценарий, в който на България предстоят серия от избори, включително предсрочни парламентарни, не бива да плаши никого:

 
„Събитията от последните месеци дават основание трудно да се мисли, че този мандат може да бъде изкаран или ако бъде изкаран, ще бъде много трудно. И въпросът е не дали може да го изкара, сигурно може на мускули да го изкара, а трябва ли да изкара това правителство“, допълни Стойчев.

Военният министър: Между институциите трябва да има разбирателство (СНИМКИ)
 
Според социолога трябва да се отчете не стабилността, а ефективността на правителството.

Борисов за казуса с Младен Маринов: Никой не е бил подценен или незачетен