Антимафиоти разбиха престъпна група за производство и разпространение на наркотици на територията на Велико Търново. При проведената вчера спецакция са задържани 15 души. Днес на брифинг бяха съобщени подробности за операцията.
 
Досъдебното производство е образувано в началото на септември, съобщи шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, като служителите на ГДБОП са започнали работа преди това.

Откриха лекарства за милиони левове при акция за пране на пари

Разбитата престъпна група се е занимавала с наркотици, като по особено брутален начин е налагала монопол на дилърите. Проверени са 23 адреса, на четири от тях са открити и иззети марихуана, метаамфетамин и пико. Намерена е и подвижна лаборатория за производство на пико. Назначени са експертизи за установяването на количеството им.

Задържаха данъчни с подкуп, искали 7 бона от собственик на автосервиз

В хода на акцията са задържани 15 участници в престъпната схема. Ръководителят на групата и неговият заместник са с криминални регистрации в полицията. Това е най-сериозната група, занимавала се с този тип дейност, на територията на Велико Търново, а може би и на региона, коментира прокурор Гешев.

 
Задържаха група за разпространение на наркотици в София

Задържаната група е извършвала изключително брутални насилия над дилъри, събрани са достатъчно веществени доказателства, стана ясно на брифинга.

Екшън: Мъж бяга от полицията, хвърля наркотици и после се предава

На арестуваните ще бъдат повдигнати обвинения съобразно ролята и участието им в организираната престъпна група.