Т.нар. антиваксъри и противници на COVID ограниченията се събраха на протест в София.



Той започна от градинката пред НДК.

Организаторите отправиха апел към здравния министър д-р Стойчо Кацаров и служебното правителство да преценят кои мерки са неработещи и могат да бъдат отменени и кои не.

Към протестиращите се присъедини и един от най-големите критици на мерките доц. Атанас Мангъров, както и много симпатизанти на партия АБВ.

Политическата сила, заедно с "Възраждане" стоят зад организацията на протеста.



"Начинът за спиране на тази епидемия не е със затваряния и с ограничения. Просто това нещо го играха много страни по света и ако ставаше по този начин, ние нямаше да сме тук и нямаше да водим този разговор", каза доц. Мангъров.




Исканията на хората бяха да не им се налагат задължителни ваксини и да не се стига до дискриминация и разделяне на ваксинирани и неваксинирани и това, което могат да ползват като обществени облаги.

От НДК протестиращите тръгнаха на шествие през бул. "Витоша", което блокира столичния булевард. 

Някои от протестиращите заявиха, че ваксините са експеримент и настояха на имунизираните да се изплати парично обезщетение, затова че са участвали в него.

Протестното шествие мина през Здравното министерство, Президентството и стигна до парламента, където хората също изразиха недоволството си.