Човешки останки от две тела са открити край софийското село Негован, съобщи МВР. Вчера следобед жител на селото сигнализирал за открит череп в близост до местния водоем.

При първоначалния полицейски оглед са открити и други части от човешко тяло, които са откарани към София за извършване на експертизи. Днес на обяд при повторен оглед на място полицията е открила останки и от второ тяло. По първоначална информация и по двете открити тела има следи от насилствена смърт.

Сигнал за открития череп в близост до езерото край софийското село Негован е подаден около 18:00 ч. вчера от местен жител. При първия полицейски оглед е потвърдено, че черепът е човешки, а в близост са намерени и други части от човешко тяло, както и останки от дрехи.

По първоначална информация, откритото тяло е на жена, която е била убита, а впоследствие трупът е бил разчленен.


Останките от тялото са откарани в София за извършване на експертизи, като до момента самоличността на жертвата остава неизвестна.

След повторния оглед на място днес обаче МВР съобщи, че в района са открити части и от второ тяло

По първоначална информация второто тяло е на мъж, а по него са открити следи, които също потвърждават версията за убийство.

Самоличността и на втората жертва обаче остава непотвърдена.

Все още не е ясно преди колко време са били извършени убийствата, нито дали има потвърдена връзка между тях. На място има екип водолази, който извършва оглед на езерото за още следи.
 
Преглеждат се и профилите на безследно изчезнали хора от района в последните години, за да се установи евентуално съвпадение. Предстоят и разпити на живеещи в района.
 
Село Негован се намира в Столичната община, район Нови Искър. Именно в Нови Искър бяха два от най-фрапиращите случая на убийства в последните години. В началото на 2018-а бившият затворник Росен Ангелов уби шестима души в къща в града, след което бе намерен мъртъв. В началото на тази година пък, отново в Нови Искър, 25-годишен мъж уби двамата си родители, баба си и брат си.