Парламентът ще обсъди Законопроект за ратифициране на Протокола към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Република Северна Македония. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Комисията по отбрана: Северна Македония може да разчита на подкрепа от България за НАТО
 
Очаква се депутатите да разгледат отново върнатите от президента промени в Закона за защита на личните данни. След това ще обсъдят два годишни доклада за младежта - за 2016 г. и 2017 година.

БСП напуска парламента

В четвъртък се предвижда депутатите да прекратят мандата на председателя на Комисията за финансов надзор и да приемат правила за избор на нов.

 
След това парламентът ще обсъди проект на решение за правила за избор на състав на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Цветанов: Нинова иска да извади от ЦИК хората от предишното ръководство на БСП
 
В проектопрограмата са още второто четене на Законопроект за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г., както и промени в Закона за железопътния транспорт.
 
Очаква се в петък депутатите да ратифицират споразумение между Министерството на образованието и науката и Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН).
 
След това ще започне традиционният парламентарен контрол.

ГЕРБ внесе в НС нови промени в Изборния кодекс
БТА