/ ThinkStock/Getty Images
Парламентът ще обсъди Законопроект за ратифициране на Протокола към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Република Северна Македония. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Комисията по отбрана: Северна Македония може да разчита на подкрепа от България за НАТО
 
Очаква се депутатите да разгледат отново върнатите от президента промени в Закона за защита на личните данни. След това ще обсъдят два годишни доклада за младежта - за 2016 г. и 2017 година.

БСП напуска парламента

В четвъртък се предвижда депутатите да прекратят мандата на председателя на Комисията за финансов надзор и да приемат правила за избор на нов.
 
След това парламентът ще обсъди проект на решение за правила за избор на състав на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Цветанов: Нинова иска да извади от ЦИК хората от предишното ръководство на БСП
 
В проектопрограмата са още второто четене на Законопроект за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г., както и промени в Закона за железопътния транспорт.
 
Очаква се в петък депутатите да ратифицират споразумение между Министерството на образованието и науката и Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН).
 
След това ще започне традиционният парламентарен контрол.

ГЕРБ внесе в НС нови промени в Изборния кодекс
БТА