Емоционално протече бенефисът на "златния" ни ансамбъл по художествена гимнастика. 12 500 души бяха на крака за грациите ни, които си взеха сбогом с любимия си спорт след 8 години, равносметката от които е 81 медала. Много аплодисменти, усмивки и сълзи съпроводиха събитието в зала "Арена Армеец".

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Христиана Тодорова, Цветелина Найденова, Катрин Велкова и Елена Тодорова изиграха своето последно съчетание пред препълнените трибуни и така ознаменуваха края на великолепната си кариера. Същевременно Любомира Казанова, с чието участие бе завоюван и бронзовият олимпийски медал, осъществи прехода към новия ансамбъл, на когото "златните момичета" предадоха символично щафетата.

Ренета Камберова - ангелът от стомана

В залата бе и Цветелина Стоянова, която бе сред основните стожери на отбора. В компанията на своя любим - вратарят на "Локомотив София" Александър Любенов, тя се появи на трибуните в "Арена Армеец", а бившият играч на Левски сподели това чрез снимка на профила си във Facebook.

Заслужено внимание получи и наставникът на великолепните ни гимнастичките - Ина Ананиева. Специалистът ще продължи да дърпа умело конците и да плете бъдещите успехи на художествената гимнастика и с новосформирания ансамбъл.



Овации имаше и за човека, когото зададе тон за големите успехи и се отчете със съществен принос за възраждането на традициите в спорта - Илиана Раева.

Треньорката на грациите Ина Ананиева: Щастливи сме, че накрая успяхме

Спектакълът бе организиран като уникално мултимедийно шоу, в което всяка една от гимнастичките бе представена в пълната и ярка индивидуалност. Цвети Стоянова също беше презентирана с кратка визитка, както останалите от ансамбъла. Тогава прожекторите в залата се насочиха към нея, а феновете я удостоиха с няколкоминутни аплодисменти.

Подробности и СНИМКИ вижте на Gong.bg

Златните момичета от най-успешния ансамбъл на България по художествена гимнастика получиха златни медали преди емоционалното си сбогуване с българската публика.

Час преди началото на бенефиса на националния ансамбъл по художествена гимнастика основният спонсор на събитието награди момичетата на Ина Ананиева със златни медали.

Само за седем години - от 2010 до 2016, второто поколение "Златни момичета" донесе на България 81 медала от международни състезания, като впечатляващата статистика на отбора включва: 8 златни медала от Световни купи многобой; 2 спечелени Гран При турнира; 60 медала от Световни купи; 2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала от Световни първенства; 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала от Европейски първенства; световни шампиони финал на обръчи и ленти, както и бронзови медалисти в многобоя и на съчетание с топки от Световното първенство в Монпелие, Франция 2011; абсолютни световни шампиони - многобой от Световно първенство в Измир, Турция 2014; шампиони финал на бухалки от Европейското първенство в Баку, Азербайджан 2014; вицесветовни шампиони в многобоя на Световното първенство в Щутгарт, Германия 2015; бронзови медалисти на олимпийските игри в Рио де Жанейро, Бразилия 2016.