Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия. Това съобщиха от силовото министерство и разпространиха снимки и видеокадри как Бойко Борисов, неговия ПР Севеделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов влизат в полицията.

Също така се подчертава, че преди ареста, тримата са минали медицински прегледи.

Ето и подробностите:

Кирил Петков обяви за какво е бил разпитван преди ареста на Бойко Борисов

В хода на полицейската акция са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР. При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. След  извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура. В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин  прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство.
 

Определеният наблюдаващ прокурор първоначално е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от досъдебното производство.

Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП. Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поискал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа.


ГЕРБ: Готвят се показни арести на бивши министри
 

При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата, завършва информацията на МВР.