Манипулиране на веществени доказателства по делото за убийството на Радостина Евтимова заподозря защитата на подсъдимия Георги Цветанов. Според неговите адвокати при втория оглед на местопрестъплението са открити гривна на жертвата и стъкло от часовника на подсъдимия, които не са били забелязани първоначално. Предметите са били на матрака, където е лежало тялото на убитата студентка и не се виждат на снимките от първия оглед. На тях Радостина е с бикини и с кръв от множеството рани. На снимката, намерена в телефона на Георги обаче, тя е снимана без бельо и с почистено от кръвта тяло, на което личат пробожданията.

„Има обективни основания да се смята, че часовникът е бил подхвърлен, а снимката е била направена, след като телефонът е иззет от разследващите и тялото вече е било почистено от кръвта", заяви адвокат Илиян Василев. Той поиска да бъдат разпитани полицаите, извършили и двата огледа. На снимките от тях личи също и промяна на обстановката, която не е отразена в протоколите. При първия оглед балконската врата на стаята, където е извършено убийството, е затворена, а щорите и завесата са спуснати. На снимките, правени седмица по-късно, вратата е отворена, а щорите и завесата са дръпнати. Според протоколите на разследващите апартаментът между двата огледа е бил запечатан и никой не е имал достъп до него.

Искането беше определено като „перверзно" от прокурора Радослав Лазаров. Според него тезата, че разследващите са избърсали кръвта и са събули бикините на жертвата, за да натопят Георги, преминава моралните граници. „Подобно твърдение означава, че полицаите не само са манипулирали доказателства, но и са се гаврили с труп", заяви Лазаров. Той изрази съмнения, че исканията на защитата имат за цел да забавят процеса.

Адвокатите на Цветанов допуснаха и „турска връзка" в убийството. В съседния апартамент живеели турски студенти, за които и до днес не е установено в какви отношения са били с жертвата. Те са можели да стигнат до жилището, където е извършено убийството, като прескочат парапетите. Защитата настоя да бъде разпитан и домоуправителят на кооперацията на ул.„Мир".



Сред останалите искания са още разпити на полицая, извършил обиска на Георги, нова техническа експертиза за чат историята на разговора между Радостина и приятеля й Петър по скайп в нощта на трагедията, както и ново изследване, дали могат да бъдат променяни настройките на телефона на Георги с цел да се манипулира часът на създаване на снимката на жертвата в мобилния му апарат.

Магистратите отхвърлиха молбата на защитата да бъде направен отвод на вещото лице, изготвило експертизата за следите от кръв по веществените доказателства. Мотивите им бяха, че експертът е бил предубеден, понеже той е авторът и на експертната справка при предварителното разследване. За съдържанието в нея се носи наказателна отговорност и затова вещото лице Йордан Йорданов е бил заинтересован да се потвърдят заключенията и в назначената му от съда експертиза. Според нея при изследваните 46 обекта - само на лаптопа, бикините и сутиена на Радостина са открити следи от кръвна група АВ. Защитата се опита да докаже, че по вещите има следи и от нулева група, но според заключението на Йорданов за това няма категорични доказателства. Според стари изследвания в апартамента, където е извършено убийството, и по вещите на Радостина, открити в дома на Георги, има кървави следи от три различни кръвни групи - нулева, А и АB. Радостина е кръвна група А.

Тялото на убитата студентка беше открито на 6-ти март 2009 г. в апартамента на приятеля й на ул. "Мир" с множество прободни рани. Смъртта на Радостина е настъпила по особено мъчителен начин, като фатални са се оказали ударите с остър предмет в гръдния кош. Преди тях жертвата е била изнасилена и е получила множество прорезни и прободни рани, както и травматологични наранявания по цялото тяло, посочиха съдебните експертизи.

Новини от Варна