Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани детска сгъваема масичка за игра. Разстоянието между движещите се части, където се осъществява прибирането на крачетата на масичката към вътрешната страна на плота е по-малко от 12 мм, което не отговаря на изискванията за безопасност. Самите крачета не са достатъчно стабилни и съществува опасност от падане на плота на масичката, което да доведе до нараняване на части от тялото на детето, съобщават още от Комисията.

Масичката е изработена от метал и пластмаса и украсена с цветни изображения на анимационни герои като Снежанка и седемте джуджета, Мики Маус и различни детски фигури и животинки.

Опасната стока е открита от инспектори на КЗП при проверка в магазин в София. Екипът на контролния орган е изискал от дистрибутора документи за произход на масичката. Такива не са били представени, което е наложило взимане на проби. Лабораторните анализи са показали, че изделието не отговаря на изискванията за безопасност. На дистрибутора е издадена заповед за изтегляне от пазара.