Кметът на Гърмен изрази съмнение, че умишлено се бави събарянето на незаконните постройки
80141

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Кметът на Гърмен изрази съмнение, че умишлено се бави събарянето на незаконните постройки
  • Кметът на Гърмен изрази съмнение, че умишлено се бави събарянето на незаконните постройки

Кметът на Гърмен Минка Капитанова изрази съмнение, че с повторните покани за доброволно събаряна не незаконните постройки се цели забавяне на целия процес.

"Веднъж тези покани са получени през 2012 година, сега отново, дали целта не е да се протакат нещата", попита риторично Капитанова.

Бъчварова: Случилото се в Гърмен е битов инцидент

Тя поясни, че към момента ситуацията в общината е спокойна, но се очаква напрежението да ескалира на 2-ри юни, когато се организира голям протест, с искане за събаряне на незаконните постройки в квартал "Кремиковци" и изселване от Гърмен на роми пришълци.
Вчера са съставени четири протокола на роми, които нямат адресна регистрация в общината, да напуснат територията на Гърмен.



"Ежедневно се правят съвместни проверки от общинска администрация и МВР, с цел установяване на такива случаи", допълни Минка Капитанова.

Тя поясни, че въпреки предписанията за доброволно събаряне на незаконните постройки в квартал "Кремиковци", все още няма стартирала такава дейност.

Напрежението между враждуващите групи в община Гърмен ескалира преди дни заради висока музика, пусната от група роми. По мнение на част от упрваляващите, обаче, самият конфликт тлее от години, заради многото незаконни постройки в квартал "Кремиковци" в село Марчево. По официални данни те са 129 на брой. При сблъсъците през последните дни бяха ранени четирима души, а осем бяха отведени в ареста.

Други новини от Благоевград