Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъжда на открито заседание заявлението от "Булгаргаз" ЕАД от 21 юли за увеличение на цената на синьото гориво за август.

Служебният министър на енергетиката на спешна среща с шефа на КЕВР

"Булгаргаз" предложи окончателно цената на природния газ за този месец да стане 297,89 лева за мегаватчас или с 60,01 процента по-висока от действащата за юли (186,17 лева за мегаватчас).

Преди това общественият доставчик подаде заявление до КЕВР, в което се предлагаше синьото гориво да се продава за 286,84 лева за мегаватчас или поскъпване от малко над 54 процента. От обществения доставчик обаче актулизираха заявлението си малко по-късно, позовавайки се на повишението на цените на европейските газови пазари за доставки през август.

Преди заседанието на КЕВР Мая Манолова и "Изправи се.БГ" организираха акция пред комисията, носейки стари радиатори. 


"Въпреки протестите КЕВР продължава с повишаването на цените на водата. Днес се предлага с до 48% поскъпване в Ямбол и Видин с цени от близо 4лв/м3.
"Изправи се.БГ" ще сезираме прокуратурата с искане да оспори решения на КЕВР за необосновани шокови поскъпвания на водата", съобщава Манолова на официалната си фейсбук страница. 

 
БТА