Въпреки това, ДПС няма да иска оставката на правителството с оглед на военния конфликт в Украйна
В името на мира, стабилността и сигурността ДПС няма да иска оставката на целия кабинет сега, в това сложно военно време, но ясно заявяваме, че това правителство вече е вредно за страната, за демокрацията, за държавността, заяви от парламентарната трибуна председателят на Движението Мустафа Карадайъ при дебата по персоналните промени в Министерския съвет. 

По думите му, българската държава не е опитна лаборатория и българските граждани не са опитни зайчета за политически експеримент. Те не трябва да бъдат повече лъгани, заслужават ясни отговори, каза Карадайъ. Запазването на мира  е грижа на всеки отговорен за бъдещето граждани, на всички държавни органи и институции, той трябва да се съхрани понякога с цената на много компромиси, подчерта той.

Обрат: Оттеглиха кандидатурата на Тагарев, предлагат нов военен министър

Затова е необходима обща политическа воля, каза председателят на Движението и призова президента, Народното събрание, Министерския съвет,  за общи координирани действия в името на Родината, мира и бъдещето на България. Мирът иска отговорност, последователност, обща воля и компетентност, подчерта Карадайъ.