Протест, организиран през социалните мрежи, под надслов „Тук сме" се очаква да се проведе от 15 часа в четвъртък, 28 януари.

Протестът е срещу работата на парламента и действията на политическите партии. Той се организира още от миналата седмица в социалните мрежи. Очаква се в него да се включат граждани от цялата страна.

Цветанов видя сценарий за сваляне на правителството като през 2013-а

Организаторите твърдят, че не желаят нито една политическа партия да се възползва от недоволството им и плакати на политически формации няма да се допускат.

МВР следи информациите за протеста, който се организира в социалните мрежи, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.



„Във Фейсбук се разпространяват призиви за протест, но още от вчера следим този процес, защото организирането му е свързано с групи или хора, които нямат ясно политическо представителство, а нашата цел е да не допуснем нарушаване на обществения ред без да ограничаваме, разбира се, правото на гражданите да изразят своята позиция", каза тя.

Протест "Да запалим свещ за съдебната реформа" блокира движението в София

„Службите са засекли организация по социалните мрежи, канят се футболни агитки и всякакви опозиционни групи. Организаторите са същите сили, които използваха подобен сценарий през 2013 година", каза пред БНТ преди ден Севдалина Арнаудова, директор на правителствената пресслужба. Според нея се свикват футболни агитки и други хулигански групи с цел дестабилизация на правителството.

"Има хора, които излишно създават напрежение. Вече са установени конкретни данни и лица, които готвят провокации, и на тези хора би им се търсила отговорност за някакви действия". Това заяви пред Нова телевизия депутатът на ГЕРБ Десислава Атанасова преди насрочения за днес протест. Тя коментира, че исканията не са политически, не са и граждански, те протестират срещу всичко. Те са абсолютно без конкретен аргумент, категорична е Атанасова.