Селски кмет бе глобен заради уволнение на служителка. Разградският окръжен съд призна за виновен Рафи Хатибрашид от Йонково, община Исперих, по обвинение, че една седмица не допуснал на работа служителка в кметството, после я уволнил.

Между 9 и 16 февруари 2004 година кметът на село Йонково, не е допуснал на работното й място Айше Хасан. Тя била старши специалист ГРАО към община Исперих, работела в кметство Йонково от 15 години. След като няколко дни стаята, в която обслужвала местните жители, останала заключена, Рафи Хатибрашид я уволнил.

За тези му деяния състав на Разградски окръжен съд го призна за виновен, според съдебното решение уволнението е станало, поради членството й в друга партия, която не е подкрепила Хатибрашид на местните избори. Той е от СДС, тя от ДПС. „Исках да си назнача екип, нямах доверие на тази служителка”, обясни пред съда Хатибрашид.

Магистратите освободиха кмета от наказателна отговорност, наложиха му глоба от 1800 лева. Решението подлежи на обжалване в срок от 15 дни пред Варненски апелативен съд.