Глобяват кмет, уволнил служителка
Глобяват кмет, уволнил служителка / netinfo

Селски кмет бе глобен заради уволнение на служителка. Разградският окръжен съд призна за виновен Рафи Хатибрашид от Йонково, община Исперих, по обвинение, че една седмица не допуснал на работа служителка в кметството, после я уволнил.

Между 9 и 16 февруари 2004 година кметът на село Йонково, не е допуснал на работното й място Айше Хасан. Тя била старши специалист ГРАО към община Исперих, работела в кметство Йонково от 15 години. След като няколко дни стаята, в която обслужвала местните жители, останала заключена, Рафи Хатибрашид я уволнил.

За тези му деяния състав на Разградски окръжен съд го призна за виновен, според съдебното решение уволнението е станало, поради членството й в друга партия, която не е подкрепила Хатибрашид на местните избори. Той е от СДС, тя от ДПС. „Исках да си назнача екип, нямах доверие на тази служителка”, обясни пред съда Хатибрашид.

Магистратите освободиха кмета от наказателна отговорност, наложиха му глоба от 1800 лева. Решението подлежи на обжалване в срок от 15 дни пред Варненски апелативен съд.