На 2-3 дни даваме на българите това, което са мечтали да видят. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на обновената Централна жп гара в София.

Официално откриха обновената Централна гара в София

„Както е писано в Книгата - "Без Господа нищо не може да се направи", каза Борисов в типичния си стил и благодари на свещениците, които осветиха новата гара.

Той заяви, че в дните на смирение преди Великден иска да поздрави екипите, които са работили по гарата, да пожелае на милионите пътници да се чувстват уютно и комфортно.

София ще модернизира паркове и градини с 238 млн. лева от Европа

Според Борисов е хубаво да има снимка как е изглеждала Централна гара преди и как изглежда сега, както и снимки на „Лъвов мост", „бул. „Мария Луиза" и метрото.



Премиерът посъветва Йорданка Фандъкова да се усмихне истински и я посъветва да не обръща внимание на злосторниците.

„Мъката им е голяма и е хубаво и те да се смирят. Казах й - представи си, Данче, ако сме на тяхно място - 20 години нищо не си сложил, тухла върху тухла, само разбивано и изведнъж гледат - едно след друго толкова хубави неща. То е голяма мъка. Много им е тежко. Затова оставете ги, не им обръщайте внимание", коментира Бойко Борисов.

ЕК одобри 368 млн. евро за метрото в София

Изцяло обновената Централна жп гара в София бе официално открита с водосвет и прерязване на лентички от премиера Бойко Борисов, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и министъра на транспорта Ивайло Московски.

В обновеното съоръжение вече се помещава и спортна зала, както и кът за деца. Предстои отдаването под наем на търговските обекти в гарата.

При откриването кметът на Столична община Йорданка Фандъкова нарече обновената Централна гара поредната голяма придобивка за София, която преди е била едно от най-нелицеприятните места в София.

От своя страна министър Ивайло Московски пожела на софиянци и гостите на столицата да използват обновеното съоръжение: „Във всяка една европейска столица централната гара е знаково здание, което и занапред ще остане такова. Правим всичко възможно тази и следващата година да върнем стабилността и успеха на жп транспорта", увери още транспортният министър.

Източник: БГНЕС