Фенове на ЦСКА блокираха Орлов мост (ВИДЕО)
86252

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Фенове на ЦСКА блокираха Орлов мост (ВИДЕО)

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Фенове на ЦСКА блокираха Орлов мост (ВИДЕО)
  • Фенове на ЦСКА блокираха Орлов мост (ВИДЕО)
  • Фенове на ЦСКА блокираха Орлов мост (ВИДЕО)

Блокирани булеварди и драконови мерки за сигурност в София заради предстоящата футболна среща между отборите на ЦСКА и Берое. Преди мача-реванш е затворено движението по бул. "Драган Цанков" и „Цариградско шосе".

Около 17.00 часа феновете на ЦСКА блокираха движението по Орлов мост. Недоволството на фенове е насочено срещу БФС, а причината за протеста - любимият им отбор не е в „А" група. Малко след 18.00 часа движението в района бе пуснато.

Следете на живо какво се случва на Орлов мост

Огромно задръстване се бе образувало по протежението на бул. „Цариградско шосе" в участъка, където се провеждаше митингът до алея „Яворов", бул."Цар Освободител", бул. „Ситняково" и в района на Семинарията. Заради мерките за сигурност дори линейките на Спешна помощ се придвижваха изключително трудно.

Големи задръствания се образуваха и по всички малки улички около Орлов мост и бул. "Евлоги Георгиев" в двете посоки. Улиците "Шипка", "Оборище" и "Сан Стефано" също бяха много трудно проходими, като задръстване имаше и по бул. "Васил Левски", както и "Мадрид" и "Янко Сакъзов".



Двубоят започна в 20.00 часа на стадион "Българска армия", чийто капацитет е запълнен, тъй като билетите за мача бяха изкупени светкавично. Въпреки че по време на първия мач в Стара Загора, който завърши в полза на ЦСКА, се стигна до сблъсъци и вандалски прояви на стадиона, от СДВР обясниха, че не очакват днес да има безредици в София, тъй като са предприети всички необходими мерките по охрана на събитието.

Освен мача между ЦСКА и Берое полицията тази вечер се грижи и за охраната на всички съпътстващи мероприятието прояви. Основно внимание е съсредоточено в района на Орлов мост, където с разрешение на Столичната община се проведе митинг, организиран от фенклуба на ЦСКА.

"Предприели сме всички необходими мерки, не очакваме да се случи нищо лошо. Целият ресурс на Охранитена полиция, заедно с Жандармерия и Главна дирекция „Национална полиция“ е ангажиран за обезпечаване на всички мероприятия в днешния ден“, обясни пред Дарик комисар Борислав Муеров.

По-рано протестиращите се събраха пред централата на БФС, където изразиха недоволството си от отказа на Съюза да допусне новосформираното дружество да участва в евентуална висша лига.