БСП се готви да атакува пред КС текстове от Закона за здравното осигуряване
80657

Your browser doesn’t support HTML5 audio

БСП се готви да атакува пред КС текстове от Закона за здравното осигуряване
  • БСП се готви да атакува пред КС текстове от Закона за здравното осигуряване

Двете кампании - за местни избори и за референдум за изборните правила, ще доведат до сериозен хаос. За това предупреди лидерът на БСП Михаил Миков след заседание на ръководството на партията. Червените внасят в Конституционния съд искане за отменяне на решението за теглене на нов държавен дълг в размер на 16 млрд. лева. Освен това от Позитано 20 започват събиране на подписи за атакуване на някои текстове от Закона за здравното осигуряване.

Наслагването на двете кампании - за местни избори и информационна за референдума за изборните правила, крие риск за провеждане на изборите и отчитане на резултатите. След като застъпи тази теза лидерът на червените Михаил Миков я доразви: „Поне в четири града ще има и местни референдуми, което означава още наслагване на въпроси".

БСП и АБВ събраха подписите, ще атакуват 16-те млрд. заем пред Конституционния съд

След като внасят искането до Конституционния съд, с което атакуват решението за нов дълг, социалистите подхващат и друго решение на управляващите. „Започваме подготовка по искане до Конституционния съд за прогласяване на противоконституционност на отделни текстове от закона за Здравното осигуряване, с които се нарушава равнопоставеността на гражданите, солидарният принцип; нарушава се категоричната разпоредба на член 52 от Конституцията: „Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и ред, определени със закона", каза Миков.

Който иска да възстанови здравните си права, ще плаща вноски за пет години назад

От „Позитано 20" отново повториха, че изслушването на КЕВР в пленарна зала е опит да се натовари Народното събрание с отговорност.