Представиха алманаха „Мостове 2016
Представиха алманаха „Мостове 2016 / obshtina.lovech

Алманахът за култура и общество „Мостове 2016" бе представен в Художествената галерия в Ловеч. Той се издава за 12-та поредна година от община Ловеч и Клуба на дейците на културата - едно традиционно и познато издание, предизвикващо вълнение сред културната общественост с всяка своя поява.

В „Мостове 2016" са включени общо над 40 творци, 23-ма от които с поетични произведения. За първи път са представени Георги Василев, Ирена Иванова (Рене Карабаш), Красимира Михайлова и най-младата поетеса, включена в изданието - Христина Тодорова, ученичка в Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I". В областта на прозата са представени 10 добре познати и утвърдени автори от Ловеч, с хумористични творби участват двама автори.
Представени са и пет нови книги, издадени през 2016 г.

Към миналото и историческата памет са насочени публикациите на Пенка Чернева и Павлина Петрова, началник на Държавния архив в Ловеч
Като Алманах за култура и общество изданието показва богатата културна палитра на Ловеч през 2016 година, най-важните годишнини, най-значимите културни събития през годината. Сред тях са спектакълът „Църква за вълци", „Ловеч Рок Фест", изложбата на Николай Добрев, Празникът на Покрития мост.

В изданието са включени картини и скулптури на 30 автори, участвали в традиционното годишна изложба на ловешките художници през есента на миналата година и националния пленер „Синя зона".