Последната неделя на „София диша” е посветена на музиката
Последната неделя на „София диша” е посветена на музиката / снимка: БГНЕС, архив

Последната неделя на фестивала „София диша” е посветена на музиката - програмата залага на авангарда и представя млади музикални таланти. Времето е от 16.00 до 22.00 ч. на 30 август, а мястото - ул. „Оборище”, между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Сан Стефано”.

„София диша” развива културата в столицата

Концертите ще започнат с Константин Кучев - певец и композитор на театрална музика, завършил поп и джаз пеене в музикалната академия „Панчо Владигеров”. Той ще представи „Разходка по луната”.

Clavexperience поемат щафетата от 17.00 ч., когато Павел Терзийски (вокали, бийт бокс) и Димитър Горчаков (клавири) ще преминат през Dub, Reggae, Drum and bass, Dubstep и джаз.

Музиката на международната формация - The Bedlam Club, базирана в София и състояща се от клавишни, контрабас, барабани и перкусия, ще представи electro punk jazz от 18.00 ч.

От 20.00 ч. започват The Science - колаборация между електрониката на Мартин Ставрев (Soulslept) и вокала на Нино Гомес (Brujeria). Музиката им е новаторска, в нея могат да бъдат усетени влияния от стиловете дъбстеп, трип хоп, IDM.

Извън Голямата сцена на фестивала ще се представят „Вокализирай това”, които в обособено пространство на улицата ще пеят, импровизират и записват музика заедно с публиката.