Откриват фотоизложба „Луковит във времето-летопис и легенда
Откриват фотоизложба „Луковит във времето-летопис и легенда / dariknews.bg

Изложба „Луковит във времето - летопис и легенда" ще бъде открита на 10 ноември в града. На нея ще бъде представена стара фотографска техника и черно-бяла фотография от миналото. Изложбата е по идея на Георги Георгиев и може да бъде видяна до 17 ноември. Организатори са сдружение „Св. вмчк. Георги Победоносец", клуб „Луковит - изкуство и култура" и дамски клуб „Крив свят" с подкрепата на общината.

С откриването на изложбата организаторите ще дадат старт и на конкурс за съвременна фотография на тема „Луковит и регионът". Конкурсът е без възрастови ограничения. Фотографиите трябва да отговарят на темата, като могат да бъдат пейзажни, портретни, архитектурни и др. До 16 ноември 2012 година, желаещите да участват в конкурса трябва да представят снимка на дигитален носител във фотографско студио в центъра на града. Фотографиите ще бъдат оценени от тричленно жури.

На 17 ноември 2012 г. ще бъдат показани десетте най-добри творби. Победителите до трето място ще бъдат наградени. Наградата за автора на най-добрата фотография е уикенд за двама в реномиран хотел.