Младежка академия по културна анимация се провежда в Добрич
Младежка академия по културна анимация се провежда в Добрич / Дарик Добрич

Лятна младежка академия по културна анимация ще се проведе в Добрич от 28 май до 10 юни. 50 младежи от България, Армения, Грузия, Турция и Румъния ще се обучават заедно и ще представят традиции и обичаи на страните от Черноморския регион.

Събитието е част от проекта "Черноморска програма по културна анимация: Пилотен модел за мобилизиране на общите културни характеристики за креативно управление на дестинациите в Черноморския басейн", финансиран от Европейския съюз по Програма за трансгранично сътрудничество "Черноморски басейн 2007-2013". Той се изпълнява от Висше училище „Международен колеж" и Международен институт по мениджмънт.

Преди дни бе закрита он-лайн кампанията за избор на 6-те най-атрактивни културни атракции, които най-добре представят българския Черноморски регион като туристическа дестинация. Сред тях са Рок-фестът в Каварна, и "Фолклор без граници" в Добрич.

Официалното откриване на лятната академия е от 10.00 часа, в зала 203 на ВУМК. Информация за дейностите и събитията, които се организират в България, Румъния, Грузия, Армения и Турция се публикува и в електронния бюлетин по проекта.