Яне Янев: Атанасов, Търновалийски  и Тотев са кандидатите на Гергов
Яне Янев: Атанасов, Търновалийски и Тотев са кандидатите на Гергов / © Sofia Photo Agency, архив
Яне Янев: Атанасов, Търновалийски и Тотев са кандидатите на Гергов
44045
Яне Янев: Атанасов, Търновалийски и Тотев са кандидатите на Гергов
  • Яне Янев: Атанасов, Търновалийски и Тотев са кандидатите на Гергов

Настоящият  кмет на Пловдив Славчо Атанасов и заместникът му Георги Търновалийски са основните кандидати на бизнесмена Георги Гергов за кмет на града. Това обяви в Пловдив лидерът на РЗС Яне Янев. По думите му, Славчо Атанасов е „кученце на каишка", което собственикът на Панаира Гергов „държи изкъсо" и няма значима обществена поръчка или събитие, което да не е съгласувано с него. Доказателства и документи за това ще покажа по време на предизборната кампания. Ще разобличим целия сценарий на политическата мафия в Пловдив. Тя се ръководи от Георги Гергов, подчерта Янев. По думите му, Георги Гергов е превърнал община Пловдив в една от много си фирми-Община АД ГЕРГОВ и сие. Ролята на лидерът на „Съюз за Пловдив" Дани Каназирева в политическия живот на града, Янев коментира така: „Каназирева е един бушон, предвидливо сложен в политическата инсталация на Пловдив, за да изгърми и да налее гласове в двете основни протежета на Гeргов." Лидерът на РЗС обеща да предостави факти затова, че Каназирева прикрива самоличността си, чрез ново политическо амплоа. В Пловдив Янев обяви още, че кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев също е кандидат на Георги Гергов, чрез определени икономически байпаси. Яне Янев призна, че основните опоненти на РЗС на местните избори са три: областният управител и двамата кандидати на Гергов- Атанасов и Търновалийски.

Яне Янев бе в Пловдив, за да представи кандидат-кметовете на РЗС в шест общини. За кметския стол в Пловдив ще се бори 45-годишният счетоводител Кирил Кирилов. Той се закани, че ако бъде избран ще  ревизира всички големи обществени поръчки, подписани от досегашните управници на града. За кмет на Калояново е утвърден преподавателят в Пловдивската семинария Пламен Николов. За Сопот кандидатът е финансистът Николай Иванов, началник на пощенската станция в село Васил Левски. В Карлово е утвърден инж. Генчо Петров. За Стамболийски е номинирана счетоводителката Гергана Драганова, а за Съединение - Запрянка Ходжева, главен счетоводител на Община "Марица".

На въпрос как ще попуризират кандидатът на РЗС за Пловдив Яне Янев коментира, че няма да повторят грешката от  предишните местни избори, когато са  били скрити над 700 гласа за РЗС. Сега кандидатите ще водят кампания от врата на врата, категоричен бе Яне Янев. Според него РЗС ще има кмет на първи тур в две общини в Пловдивско. Той съобщи, че всички обявени кандидати ще бъдат водачи на общински листи. Каниддатите на РЗС за останалите 12 общини от партията ще обявят в края на август.

"Яне Янев само хвърля димки в политическия живот, за да могат да обяват, че там в мъглата все пак има нещо. С хвърляне на димки обаче в политиката единствено се вегетира." Така кметът на Пловдив Славчо Атанасов коментира за Дарик изявленията на лидера на РЗС Яне Янев.

Яне Янев сам участва в сериал по собствен сценарий, но смятам, че прекалява с цялата тази агресия в неговото поведение, коментира Дани Каназирева думите на лидера на РЗС. Относно моята самоличност смятам, че това е една постоянна величина, подчерта Каназирева. Тя бе категорична цитирам:  „Всички, които ме подкрепят стоят до мен, а зад мен никой!"

"Яне Янев е продукт на политическа мафия, а не аз", заяви за Дарик Георги Гергов. "Той не трябва въобще да коментира персонално хора, още повече мен", категоричен бе Гергов.

Това са абсурдни твърдения и нямаме намерение да коментираме глупостите на Яне Янев и РЗС, коментираха от пресцентъра на ГЕРБ в Пловдив.