Временни ограничения в движението заради Карнавала
Временни ограничения в движението заради Карнавала / Дарик Габрово, архив

 

Временни ограничения на движението ще има днес в центъра на града и около Дома на хумора и сатирата, съобщават от полицията в Габрово. Те са във връзка с празничните прояви и Карнавала в Деня на Габрово.

От 10 до 12 ч., ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по ул. "Д-р Н. Василиади" в частта й от ул. "Брянска" до ул. "Орловска" /района пред Дома на хумора и сатирата/, където ще протече "Празнична суматоха" от програмата на Карнавала.

Около 15 часа, когато ще започне организираното транспортиране на макетите, които ще участват в карнавала, до началната точка на шествието, е възможно известно затруднение в движението по направлението Дом на хумора и сатирата - ул. "Брянска" - ул. "Николаевска".

Улица "Николаевска" /в частта й от Горнокрайския мост до храм "Успение Богородично"/, ще бъде затворена движение от 15 часа на 21 май.

Бул. "Априлов" /от Централна поща до пресечката с ул. "Райчо Каролев", пл. "Възраждане" и ул."Скобелевска" ще бъдат затворени за движение от 13  до приключване на карнавалното шествие. Таксиметровата пиаца пред габровския театър "Рачо Стоянов" ще работи до началото на веселия парад.

Желателно е по ул. "Априловска" и по посочените участъци на ул. "Николаевска" и бул. "Априлов" да няма паркирани автомобили.

От 17.30 ч. до около 19 часа  ще бъде затворена ул. "Юрий Венелин".

Движението от южната към северната част на Габрово след 15.30 ч. ще се осъществява по обходния път през Орловци, а от северната към южната - по улиците "Емануил Манолов", "Чардафон" и "Македония", и бул. "Априлов".

От 8 часа на 20 май до приключване на празника на 21 май, ще бъде затворен паркингът на пл. "Първи май 1876", а от 8 часа на 21 май до края на деня няма да работят и паркингите на пл. "Възраждане".

От полиция припомнят на собствениците и управителите на търговски обекти, намиращи се на ул. "Радецка", че непосредствено преди началото на карнавалното шествие улицата трябва да бъде освободена от маси, столове, чадъри и др.

С цел недопускане на инциденти, полицията призовава участниците в движението да спазват стриктно въведените ограничения и да изпълняват указанията на полицейските служители.