15 самолета ще участват в авиошоу край Бохот
15 самолета ще участват в авиошоу край Бохот / Dariknews.bg
15 самолета ще участват в авиошоу край Бохот
41263
15 самолета ще участват в авиошоу край Бохот
  • 15 самолета ще участват в авиошоу край Бохот

Демонстрационни полети с различни типове самолети, парашутни скокове и полети с балони са част от програмата на авиошоуто на летщето край село Бохот на 14 май. Това съобщи за Дарик Антон Георгиев, един от собствениците на фирма «Скайпарк», която е организатор на събитието. Авиошоуто е част от инициативите за празника на Плевен - 15 май.

Въпреки, че летището функционира от две години, то ще бъде открито официално на 14 май. Вече напълно е изградена инфраструктурата към него - хангари за машините, офиси, брифинг зали, уточни Антон Георгиев. Всички, които желаят, ще могат да полетят със самолет или мотоделтапланер, все още не е уточнено обаче дали ще се има скокове с парашут срещу заплащане.

В авиошоуто ще се включат около 15 самолета, 20 мотоделтапланери и парапланери от цялата страна. Според Антон Георгиев очакват се и около 200 - 300 любители на авиацията, които ще дойдат на летателната площадка край Бохот. До сега участие са заявили гости от Румъния и Гърция. Официалното откриване на празника е от 11.00 часа, а след това започват демонстрациите, уточни още той. Подробности чуйте в прикачения файл...