Заловиха мъжа, заплашващ да се самовзриви с газови бутилки
Заловиха мъжа, заплашващ да се самовзриви с газови бутилки / снимки: DarikNews.bg, Виктор Кадири
Заловиха мъжа, заплашващ да се самовзриви с газови бутилки
39955
Заловиха мъжа, заплашващ да се самовзриви с газови бутилки
  • Заловиха мъжа, заплашващ да се самовзриви с газови бутилки

55-годишният Стоян Стоянов от Пловдив, който заплашваше да се самовзриви с три газови бутилки, беше заловен.

Според шефа на пловдивската полиция Тодор Чонов спецполицаите са нахлули в дома му на ул. „Скопие 37", спускайки се с въжета от покрива на блока, в който се намира апартаментът на Стоянов. Около 15.00 часа след обяд около 20 полицаи въоръжени с автомати, пушки и железни щанги за разбиване на врати нахлуха във входа, където живее той и започнаха подготовка за влизане в апартамента.

Около 19.00 часа, докато полицаи и психолози отвличали вниманието на мъжа до входната врата, спецотряд нахлул през терасата. По непотвърдена информация в апартамента полицаите намерили газов пистолет, множество ножове и трите газови бутилки.

По-рано през деня всички 17 семейства, живеещи във входа на Стоянов, бяха евакуирани, а кметът Славчо Атанасов им осигури стаи в намиращ се наблизо хотел, за сметка на община Пловдив. На метри срещу блока, където мъжът заплашваше да се самоубие, се намират детска градина и начално училище „Климент Охридски".

Заловиха мъжа заплашващ да се самовзриви с газови бутилки
netinfo

Драмата с 55-годишния мъж започна в четвъртък вечер. Около 22.00 часа Стоянов се обадил на телефон 112, заявявайки, че ще се самовзриви. След разговор с пристигналите на място полицаи и психолози, мъжът се успокоил, но през деня отново изпаднал в криза. Според кмета на Пловдив Славчо Атанасов Стоянов изпаднал в дълбока криза заради безпаричие и вследствие на скорошен развод със съпругата си. В продължение на 15 години Стоянов работел в завод „Рекорд", след което заминал при дъщерите си в Ирландия. Върнал се в България през септември миналата година и от тогава безуспешно опитвал да си намери работа.

Заловиха мъжа заплашващ да се самовзриви с газови бутилки
netinfo