ВМРО организира протест срещу скока на цените
ВМРО организира протест срещу скока на цените / netinfo
ВМРО организира протест срещу скока на цените
39856
ВМРО организира протест срещу скока на цените
ВМРО организира протест срещу скока на цените
  • ВМРО организира протест срещу скока на цените
  • ВМРО организира протест срещу скока на цените

ВМРО- Българско национално движение /БНД/ организира граждански протест срещу поскъпването на тока, водата и храните, съобщи областният лидер на партията доц. Милен Михов.

Протестното автомобилно шествие ще тръгне на 24 март в 16 часа от автобусния паркинг под Царевец. Колоната от автомобили ще премине през квартал „Света гора", от където ще продължи по главен път София- Варна за Лясковец и Горна Оряховица. Колите ще спрат за малко в централната част и на двата града, след което през Арбанаси ще се върнат във В. Търново. В Старата столица колоната ще премине пред сградата на Общината и по бул. „Никола Габровски" ще се насочи към квартал „Бузлуджа". Протестиращите ще влязат и в кварталите Зона „В", „Кольо Фичето" и Картала", където е крайната спирка, обясни доц. Михов.

Чуйте още от него в звуковия файл.

ВМРО- БНД вече организира протест в София и е внесе подписка с 13 искания до министър- председателя Бойко Борисов, но все още няма отговор, каза секретарят на областната организация Борис Вангелов. Воеводите настояват за спиране на увеличението на тока и водата, които според експертна оценка няма причина да бъдат по- скъпи, за разваляне на договорите с електроразпределителните дружества, дължащи според тях милиони евра дивиденти на държавата, за подкрепа на българския бизнес, намаляване ДДС върху лекарствата, десетгодишен мораториум върху такси, данъци и ацизи и т .н. Според Борис Вангелов правителството не е заинтересовано да спре скока на цените, тъй като само от нарастването на ДДС в хазната ще постъпят около един милиард лева. За това хората трябва да излязат и да подкрепят протеста, призова той.

 Още от Борис Вангелов в звуковия файл.

ВМРО- БНД подкрепят и протеста на майките, които според тях неправомерно са принудени да връщат пари за майчинство на държавата, при това с тежки лихви, заради промени в социалното осигуряване, направено постфактум.