Стара Загора  протестира срещу ценовия терор на монополите
Стара Загора протестира срещу ценовия терор на монополите / DarikNews.bg, Ина Танева
Кристиан Петков, ВМРО-БНД
39664
Кристиан Петков, ВМРО-БНД
Ангел Джамбазки, ВМРО-БНД
  • Кристиан Петков, ВМРО-БНД
  • Ангел Джамбазки, ВМРО-БНД

Над 200 човека се включиха в протеста срещу непосилно скъпия живот в България, организиран от ВМРО-БНД, Гражданско сдружение и Българска асоциация на пенсионерите.

„Протестираме срещу геноцида, срещу политиката на унищожение на българската нация, срещу терора на монополистите. Това е терор, който се упражнява умишлено, бавно и методично години наред", заяви от трибуната Кристиан Петков,член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО-БНД.По думите му най-потърпевши са възрастните хора, чиито пенсии не стигат за елементарни разходи като ток, вода и хляб.

Стара Загора  протестира срещу ценовия терор на монополите
netinfo

„Всички ние, които сме се събрали тук днес протестираме срещу цените на всичко-цени, които са несправедливи, непоносими, ненормални и невъзможни. Ненормално е да ни обясняват,че захарта поскъпва заради стълкновения в Египет или Либия. Ненормално е да ни обясняват,че е нормално да имаме най-скъпия дизел в Европа,при положение,че имаме рафинерия на брега на морето", заяви заместник-председателят на ВМРО -БНД Ангел Джамбазки.

„Не съм съгласен държавата ми, която е оцеляла 1300 години , държава, която има хилядолетна история, традиции и култура, има свое знаме, химн, има своя вяра, да изчезне в рамките на 20 години заради беззаконието, нежеланието, неграмотността, слабостта и лицемерието на тези, които за съжаление ни управляваха последните 20 и годините преди това", допълни още Ангел Джабазки.

Протестиращите изразиха недоволството си от високите цени на тока, горивата и храните със скандирания „Оставка", „Стига геноцид" и плакати с надписи „България гние-проблемът сте вие".

Протестът срещу ценовия терор на монополите завърши с шествие.