Две-три кандидатури обсъжда ГЕРБ за кмет на Варна
Две-три кандидатури обсъжда ГЕРБ за кмет на Варна / снимкa: Sofia Photo Agency, архив

ГЕРБ ще обяви националния си предизборен щаб най-вероятно в понеделник след заседание на изпълнителната комисия. Това заяви във Варна министърът на вътрешните работи и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Щабът ще има задачата за месец-два да изготви правилата за партийните събрания по места, на които ще се номинират и определят кандидатите за кметове и общински съветници. След това избраните ще бъдат представени официално.

Някои от кандидатите, които вече имат необходимото обществено доверие и одобрение от структурите, ще бъдат обявени и по-рано, каза Цветанов и посочи градоначалника на Бургас Димитър Николов като сигурна кандидатура на ГЕРБ за втори мандат.

За Варна се обсъждат имената на двама-трима кандидати с безспорни, според Цветанов, качества. „Докато не бъде взето окончателно политическо решение, около което всички да се обединим, не смятам, че е коректно да го обявявам”, изтъкна Цветанов.

На въпрос дали са членове на ГЕРБ, Цветанов отговори, че не е толкова важно дали са настроящи или бъдещи членове на партията. „Нека да приемем, че бъдещите кметове трябва да бъдат хора, които да покрият критериите за развитие на общините”, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.