Варненски бизнесмен преговаря за новото пристанище
Варненски бизнесмен преговаря за новото пристанище / dnevnik.bg

Български инвеститор е проявил интерес към изграждането на новия порт във Варна. Той най-вероятно ще бъде в консорциум с голямо европейско пристанище, разкри във варненското Дарик кафе депутатът и областен лидер на ГЕРБ Павел Димитров. Ако концесионерът предложи добри условия, държавата ще се откаже от заема от Японската банка, обясни народният представител. Той допълни, че интересът на инвеститора е много конкретен и сериозен, но отказа повече подробности заради търговската тайна, освен че става дума за бизнесмен от Варна.

Появилите се информации за разногласия сред варненските гербери Димитров определи като дребнотемие и абсолютна лъжа.  По думите му местната структура е страбилна, единна и няма напрежение в нея. Нямало и разрив в отношенията между Димитров и областния управител Данчо Симеонов. Губернаторът със сигурност ще запази поста си, категоричен е народният избраник.

Той не изключи възможността двамата да са сред кандидатите за градоначалник на Варна. Герберите искат да има няколко претенденти за кметския пост, от които да бъде избран най-подходящият. Фразата „да е млад и енергичен” дори се превърна в нарицателно за кандидата на ГЕРБ за кмет на Варна. „Не съм млад, но се чувствам енергичен”, каза с усмивка областният лидер на ГЕРБ.