ВМРО награди патриот
ВМРО награди патриот / снимка: ВМРО-Враца

Наградата „Патриот на годината" получи Огнян Петров, който е инициатор за създаването на Комплекс „Дядо Йоцо гледа". Отличието бе връчено от Областният комитет на ВМРО-Българско национално движение Враца. Комплексът се намира в близост до с. Очин дол и е една от най-големите забележителности в Искърското дефиле. В него се намира паметникът на легендарния Вазов герой, дело на покойния врачански художник Георги Тишков.

Събитието е част от инициативата „ВМРО търси патриот". Грамота за принос за утвърждаване на традиционните български ценности и култура, национален флаг и календар с бойните знамена на Македоно-Одринското опълчение връчи областния председател на ВМРО за Враца Красимир Богданов. Огнян Петров благодари за наградите, като заяви, че и за в бъдеще ще продължи дейността си за запазване и популяризиране на българското минало и духовност.

Мероприятието уважиха Красимир Тодоров - зам. председател на Областния комитет на ВМРО и председател на организацията в Мездра, ген Валери Стаменов, собственикът на телевизия ИнтерСат - Мирослав Захариев, организаторът на ВМРО за Северозападна България Станислав Стаменов, членове и симпатизанти на ВМРО.