В Асеновград пътната обстановка се нормализира
В Асеновград пътната обстановка се нормализира / dariknews.bg

Всички пътища на територията на община Асеновград са проходими при зимни условия. Работят 6 снегопочистващи автомобила и 2 пясъкоразпръсквачки. Във високите части има навявания, работи се за осигуряване на проходимост по пътищата от общинската пътна мрежа. Това каза зам.-кметът на родопския град Стоян Димитров. Към момента няма информация за закъсали автомобили и бедстващи населени места. Единствено в с. Тополово има прекъсване на електричеството, за което е информирано ЕВН. Дружеството работи по проблема. 

В общинския център Асеновград основните пътни артерии и улиците, по които се движат автобусите на градския транспорт съгласно оперативния план за действия в усложнена зимна обстановка. Почистени са и се поддържат всички спирки, тротоарите на мостовете и пешеходните зони. След като спре снеговалежът и големите улици се почистят основно, техника и хора на фирмата за чистота ще влязат и в малките пресечки.

Общината се обръща към всички граждани с молба всеки да почисти снега от тротоарите пред имота си, защото това е тяхно задължение. Има достатъчно количества сол и пясък, както и готовност за доставка на нови. В края на деня ще се прецени, при евентуална опасност от обледяване, да бъдат опесъчени основните пътни артерии и пешеходните зони.

Призив има и към собствените на леки автомобили с молба да изтеглят колите си на места, на които да не пречат на почистването, тъй като към момента основният проблем на малките улици е хаотичното паркиране на коли. Общината се обръща с молба към шофьорите да не паркират на вече почистени улици.