Състезателки от Банско взеха първите места в Европейското по биатлон
Състезателки от Банско взеха първите места в Европейското по биатлон / netinfo

Българките Нина Кадева и Павлина Филипова спечелиха две първи места в провелото се в Банско Европейско първенство по летен биатлон в Банско.

Кадева и Филипова са гордостта на Банско в този спорт, изтъкна кметът Александър Краваров. Двете получиха купи и парична сума, подсигурена от главния спонсор Александър Тихонов - първи вицепрезидент на Международната федерация по биатлон и Общинската администрация в Банско.

Състезателките Елена Георгиева и Дафинка Коева, които също са от курортния град, завършиха съответно на 8 и 9 място в заключителния етап на Европейското първенство.

При мъжете първите места спечелиха състезатели от Румъния, Молдова, Латвия и Словакия.

Наградите на победителите връчиха Александър Тихонов- първи вицепрезидент на Международната федерация по биатлон, Александър Краваров- кмет на Община Банско и Васил Тончев – предстадател на Българската федерация по биатлон.

Градоначалникът Краваров обяви, че Банско започва да се готви усилено за организиране на Световно първенство по летен биатлон, което ще се проведе през лятото на 2010 година. Той подари в знак на признателност икона на вицепрезидента на МФБ Александър Тихонов.