Майката на Джако иска попечителство над децата му
Майката на Джако иска попечителство над децата му / снимка: БГНЕС

Майката на Майкъл Джексън ще поиска попечителство над децата му, съобщи АФП. Адвокатът Лондел Макмилан заяви пред CNN, че Катерин Джексън ще иска да бъде попечител на децата на сина си.

Катрин Джексън е поела грижите над тях след внезапната смърт на звездния им баща. Бившата жена на Джексън Деби Роу е майка на двете по-големи деца, а третото беше родено през 2002 г от майка-заместничка, чиято личност не беше разкрита. Роу се е отказала от правата над децата в полза на Джексън, но според някои експерти по семейно право тя има сериозен шанс да спечели попечителство, защото е единственият жив биологичен родител.

Макмилан обаче посочи, че тя ще бъде изправена пред силна правна опозиция от страна на семейството на Джако. "Децата са в добри ръце при мисис Джексън", заяви той. "Те са обградени с любов. Тя е прекрасна баба. Не мога да се сетя за нещо по-добро за тези деца от баба като г-жа Катрин Джексън и изпълнената с любов подкрепа на семейство Джексън", добави адвокатът.

Междувременно стана ясно, че личният лекар на Майкъл Джексън доктор Конрад Мъри не му е предписвал лекарствата "Демерол" и "Оксиконтин". Това заяви адвокатът на лекаря Едуард Черноф. По думите му, Мъри сам предложил на семейство Джексън да бъде извършена аутопсия на певеца. Всички медикаменти, които той е предписал на Джаксън, са били в отговор на негови оплаквания, подчерта адвокатът.