Голямото четене започна в свищовско училище
Голямото четене започна в свищовско училище / netinfo

“Голямото четене” започна от днес  в свищовското училище “Цветан Радославов” по идея на  учителката Светла Тодорова. В инициативата ще се включат всички ученици от първи до четвърти клас. Целта е децата да привикнат към четенето на книги, да развиват мисленето и въображението си.

 

Произведенията, които са включени в “Голямото четене”, са определени според възрастта. Първокласниците ще четат “Български народни приказки” и “Приказки” от Ран Босилек. Учениците от втори клас ще четат “Патиланци” на Ран Босилек и “Приключенията на Лукчо” от Джани Рудари. “Ането” на Ангел Каралийчев и “Том Сойер” на Марк Твен ще четат третокласниците, а за четвърти клас е предвидено да прочетат “Тошко Африкански” на Ангел Каралийчев и “Малкият принц” на Антоан Екзюпери.

 

Учениците ще четат произведенията в часовете по извънкласно четене. “Голямото четене” в свищовското училище ще продължи до 20 април, когато ще бъдат отличени най- добрите четци. Ще бъде проведено и гласуване сред учениците за определяне на  любима книга.