Горя старата мелница в Нова Загора
Горя старата мелница в Нова Загора / Ренета Стефанова

Голям пожар е избухнал днес по обед в сградата на бившата мелница в индустриалната зона на Нова Загора.  Сигналът за пожара е получен около 12 часа на обед в Районната служба „Пожарна безопасност и спасяване».  

 

Огънят е обхванал площ от около 450 кв. м. в изоставената четириетажна постройка, съобщи началникът на службата главен инспектор Костадин Петков. Сградата е собственост на фирма “ГРАМЕЛ” - гр. Нова Загора. Още при пристигането на първия автомобил на РСПБС двата горни етажа на старата сграда и покрива са били обхванати в пламъци.

 

Към 13.45 ч. работата по гасенето на сградата продължаваше. Главен инспектор Петков, информира че не може да се влезе в сградата да се гаси и това се прави през стълбищната клетка и вратите, за да се защити съседното помещение, което също е с горим покрив.

 

Горя старата мелница в Нова Загора
netinfo

Екип от 12 души взе участие в гасенето на пожара. Първоначално на мястото на инцидента е пристигнал един автомобил с пет души, а след това е бил събран целият наличен състав и на мястото е пристигнал и вторият автомобил.

 

Предстои изясняване на причините, но според Петков най-вероятно става дума или игра с огън, или за умисъл. Той обаче не е склонен да приеме втората причина, тъй като «какъв умисъл може да има и да се пали една празна сграда».

 

Постр

Горя старата мелница в Нова Загора
netinfo
адали при инцидента няма. Това е вторият пожар в тази сграда, припомни Костадин Петков. Първият е бил през 80-те години на миналия век и при него е имало пострадали.

 

Чуйте повече от главен инспектор Петков в прикачения звуков файл.