Потвърдиха! Мадона в София на 29 август!
Потвърдиха! Мадона в София на 29 август! / Снимки: Sofia Music Enterprises

Най-после концертът на Мадона у нас беше потвърден. „София Мюзик Ентърпрайсис” обяви официално, че най-грандиозното събитие в музикалната ни история ще бъде на 29 август на Националния стадион "Васил Левски". Билетите започват да се продават от 19 февруари (четвъртък), като най-евтините са с цена 100 лева. Шоуто на Мадона в София е част от световното й турне Sticky & Sweet, което вече е обявено за най-успешното на солов изпълнител.

На 19 февруари в 09:00 сутринта започва продажбата на билетите за шоуто на Мадона на Националния стадион. Най-евтините са по 100 лева, те са на терена. 150 лева струват тези в зоната пред сцената, а в т. нар. golden circle – 200 лв. Седящите места ще се продават по 110, 135 и 165 лева. Тези цени са сред най-ниските за концерт на Мадона в Европа. Билетите ще се продават в Билетния център на НДК, касите на Тикетпро и онлайн на ticketpro.bg. Ще ги има още в „Саунд Гардън” (Бургас), „Мюзик Център” (Пловдив), „Млад техник” (Сливен) и „Медуза” (Велико Търново).

С 250 души екип ще пристигне у нас Мадона. За шоуто си ще носи 69 китари. Какво да облече за пред българската публика ще избира между 3500 дрехи и аксесоари, които пътуват с нея по време на цялото турне. Най-голямата загадка около концерта на мегазвездата в София е свързана с хонорара, който тя ще получи. Предполага се, че той ще е в размер на 5-7 милиона долара. Сумата със сигурност ще е най-високата, плащана в България за чуждестранен изпълнител.

Специален гост на концерта в столицата, както и на всички други в турнето на Мадона, е Пол Оукънфолд – едно от най-влиятелните имена в модерната клубна култура. В книгата на рекордите Гинес той присъства като най-влиятелния DJ в света. Правил е ремикси на Ролинг Стоунс, U2, Джъстин Тимбърлейк.

Мадона е една от най-известните жени на планетата и една от най-успешните певица в историята на световната музика. За своята 27-годишна кариера е издала 19 албума, продадени в над 500 милиона копия. Турнетата й са сред най-мащабните, а билетите за концертите й се разпродават за часове.

Sticky & Sweet ще бъде най-доброто турне в кариерата на Мадона, не само защото беше удължено. Печалбата й от продажба на билети досега е 280 000 000 долара. Шоуто й през 2008 са видели повече от 2 000 000 души.