Хванаха Ставийски зад волана в Русия!
Хванаха Ставийски зад волана в Русия! / netinfo
Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски беше сниман в Русия да се качва на шофьорското място в червено „Ауди". Клипът, на който се вижда как Максим се качва в колата, е качен на руския сайт Life.ru. Макар видеоматериалът да завършва точно в момента, в който Максим затваря вратата на „Ауди”-то, по всичко личи, че именно той ще шофира автомобила, тъй като до него e седнала актрисата Татяна Арнтголц.

Преди малко повече от година Максим Ставийски причини жестока катастрофа в пияно състояние, при която загина едно момче, а 19-годишната Мануела Горсова продължава да се лекува, след месеци кома, в Израел. Ставийски беше осъден на 2 години и 6 месеца, условно. Световният шампион беше лишен и от правото да управлява автомобил за срок от 4 години. Отворен остава въпросът защо при това положение Максим Ставийски има право да кара кола в Русия.

На 24 септември предстои Върховният съд да вземе окончателно решение по делото за катастрофата, причинена от Максим.

Руските сайтове публикуват тази информация, акцентирайки по-скоро на факта, че Ставийски е започвал нова връзка в живота си, именно с Татяна Арнтголц, която му партнира в телевизионното шоу „Ледников период". Заради участието си в него световният шампион в момента е в Русия. В сайта Life.ru се твърди дори, че заради тази си любов, Ставийски ще изостави приятелката си Албена Денкова. Руските журналисти предполагат, че ще бъде отменена и планирана сватба между двамата фигуристи.

Според закона Максим Ставийски няма право да притежава едновременно българска и руска шофьорски книжки. Източници на Дарик от полицията заявиха, че при издаване на български документ за управление другият, издаден в чужда държава, се отнема и се оставя на съхранение в КАТ.

Българските шофьорски книжки са валидни в държавите от Европа, които са подписали Виенската конвенция. Това на практика означава, че в Русия Ставийски е шофирал без да има документ за правоспособност.

Видеоматериалa на Life.ru можете да видите тук.