След Бандерас и Фрийман и Мелани Грифит идва у нас
След Бандерас и Фрийман и Мелани Грифит идва у нас / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Световноизвестните актьори Антониo Бандерас и Морган Фрийман пристигнаха в София. Холивудските звезди са у нас, за да се снимат във филма „Кодът”, който ще бъде режисиран от носителката на две награди „Еми” Мими Ледър.

Въпреки първоначалните информации, че Бандерас и Фрийман няма да разговарят с чакащите ги журналисти, и двамата ги поздравиха и с удоволствие отговориха на въпросите им.

По дънки, весели тениски, бейзболни шапки и черни очила се появиха на VIP-a на Летище „София” Антонио Бандерас и Морган Фрийман. Чернокожият носител на „Оскар” поздрави чакащите го журналисти, каза, че се чувства добре и почти веднага се качи в луксозната кола, която го очакваше.

За разлика от него Антонио Бандерас се спря при българските журналисти за няколко минути. Един от най-сексапилните актьори в киното призна, че първата му асоциация с България е Христо Стоичков. Въпреки, че Бандерас е фен на „Реал Мадрид” – вечният враг на „Берселона”, който пък е свързан със Стоичков, актьорът каза, че много харесва Ицо като футболист. Бандерас обаче прояви неинформираност като каза, че Стоичков е добър и като треньор на „Селта” (Виго) без да знае, че той вече не заема този пост.

Бандерас потвърди слуховете, че съпругата му Мелани Грифит ще дойде в България, но не можа да конкретизира кога, тъй като в момента тя снима телевизионен сериал с Хю Джакмън.

До началото на ноември ще остане в България Морган Фрийман. Антонио Бандерас ще си тръгне месец по-късно. За разлика от Фрийман, който вече е бил у нас през лятото на 2005 г., Бандерас идва за първи път.
След Бандерас и Фрийман и Мелани Грифит идва у нас
netinfo

В криминалния филм „Кодът” двамата актьори изпълняват ролите на крадци на ценни вещи. Попитан дали някога е крал нещо в живота си, Антонио Бандерас призна, че си е позволил веднъж да задигне албум на “Pink Floyd”, но помоли журналистите да не съобщават този факт, за да не го потърси полицията, докато е в София.

На Бандерас и Фрийман в „Кодът” ще партнират и български актьори. Сред тях са Деян Донков, Захари Бахаров, Атанас Сребрев, Велизар Бинев, Иван Петрушинов.

Снимките на филма „Кодът” са започнали още през октомври в САЩ. Останалата част от лентата ще бъде заснета у нас. Основно ще се работи в Киноцентъра в Бояна. Ще се снима още в Перник и Банкя. 25 милиона долара е бюджетът на продукцията.