Съдът върна кмета на Перущица на поста му
Съдът върна кмета на Перущица на поста му / БГНЕС, архив
Съдът върна кмета на Перущица на поста му
90222
Съдът върна кмета на Перущица на поста му
  • Съдът върна кмета на Перущица на поста му

Кметът на Перущица Ради Минчев беше върнат на поста си с решение на Пловдивския Апелативен съд. Решението на Окръжния съд градоначалникът да бъде отстранен като кмет, за да не пречи на разследването, беше отменено.

Според магистратите не е налице най-важната причина за подобно решение – необходимите данни, че със служебното си положение Минчев ще попречи на събирането на доказателства по разследването.

Кметът на Перущица изрази благодарност към своя екип, който през последните дни е дал всичко от себе си, за да успее да входира три инфрастрауктурни проекта.

Съдът отчете обстоятелството, че Минчев е съдействал на разследването, заяви зам.-председателят на ДСБ Атанас Атанасов. По думите му всичко това е било политическа операция, която предизборно се е опитала да дискредитира перущенския кмет.

Благодаря на съда за справедливото решение, моята съвест е чиста, аз съм невинен и това предстои да бъде доказано, допълни Ради Минчев на излизане от залата. Той се надява процесът да е бърз. Срещу него са повдигнати три обвинения – за искане на 40 000 лева подкуп, за присвояване на 12 400 лева общински средства и за съзнателно използване на фалшифицирани документи по обществената поръчка от 130 000 лева за свлачището край Перущица.

Чуйте и от прикачения звуков файл.